- Хей!
Виж навън,
как нощта се спуска бавно
и настъпва мрак!
Чуй!
Ти излез
и вдигни очи!
Ще видиш,
как
една звезда
изгрява там -
в небето...
И блести
със чуден плам.
Вдигни очи
и погледни!
Това е тя -
мечта!
Хей!
Виж навън!
Там е твоя сън,
сега
и твоята мечта -
може би!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени