Майкъл Дъглас аз не съм,
нито Шарън Стоун ти си!
Ала в моя шантав сън
грее Шарън, представи си!...
Ето я насреща!...Тя!!!...
Крак връз крак кръстосва!...
Мен завира ми кръвта!...
Русата ме омагьосва!...
Тази лента подлуди
всички клети киномани*!
Кой ли мъж ще устои,
безразличен ще остане?...
Шарън Стоун уж седи
срещу мене на екрана!...
Сепвам се... До мен си ти
и похъркваш под юргана!...
Знам, че не е много фер -
ти до мен, а я сънувам!...
Шарън ли е или Шер,
безнадеждно ми се струва!...
Щото са далеч оттук,
а пък ти до мен си близо!
Мъж съм, бе, не съм кютук,
но и в грях не ми се влиза!...
Виж, на Майки ме е яд,
че обира все каймака!
Тоя мой некръвен брат
бърка в сладкото с черпака!...
Примирен въздъхвам аз,
на съня си слагам точка...
Ти до мен си в тоя час
и не трябва ни отсрочка!...
А пък утре нека пак
Шарън във съня ми шета!
Красота е!... Няма как -
муза трябва на поета!...
- - -
* - филма „Първичен инстинкт”
© Роберт Всички права запазени