19.03.2009 г., 1:37 ч.

Викът от Кръста 

  Поезия » Друга
460 1 1

 

Викът от Кръста

е в ушите на света.

 

Огромен чук,

железен звън прокънтя.

И острият пирон

разкъсал е плътта,

а после става тихо -

настъпва вечерта.

Викът от Кръста

е в ушите на света.

 

Викът от Кръста

е в ушите на света.

 

Синът разпънат,

ранен за греховете,

прикован жестоко -

носи моята вина.

А после става тихо,

роди се в мен надежда,

извор на живот потича

от посланието във вика.

 

Викът от Кръста

е в ушите на света.

 

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Синът разпънат,
    ранен за греховете,
    прикован жестоко -
    носи моята вина."
    Послание, което наистина кънти в ушите.
    Поздрави.
Предложения
: ??:??