30.05.2019 г., 22:45 ч.

Вината е на виното 

  Поезия » Любовна
411 2 4

Вината е на виното, че дава смелост
да кажа: “Днес не те обичам вече!”.
Вината е във теб, че много чака
и дълго беше все от мен далече.

Наздраве! Пий до дъно тази чаша,
аз моята със сълзи пак напълних.
Наливах, пих, до днес все страдах,
в очакване да се завърнеш.

И както птичката напролет щом запее,
очаква Слънцето във миг да види,
така в сърцето, ако обич не изгрее,
ще литне и ще си отиде.

декември 2016 г.
Марина Йорданова

© Марина Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??