24.03.2006 г., 19:12 ч.  

ВИНО 

  Поезия
788 1 4

 

        ВИНО

На  зет  ми  Анастас,

        със обич!

 

 

Една глътка, и...

после пак една!

Горчива тръпка,

дива...  земна!

 

Една чашка,

и после... пак една!

Изпивам цялото шише,

бeз окото ми да мигнe!

 

Само eдна червена капка

потечe по устната в края!

Червена е от “Гъмза”,

растнала в Рая!

 

Родена от любов,

велика - трайна,

на земя и грозде

във вековна тайна!

 

Акордово съзвучие на

течно съвършенство!

“Рапсодия в червено”!

Изпих го с блаженство!

 

Омайващо опиване

в лудост страстна!

Единствено е равно то,

на секса властен!

 

Утринно събуждане,

Но пък...  угризения!

-“Пил си!- казват,-

срам и унижение” !

 

-“Мйната на всички!

Пих го с уважeниe!”

 

Една глътка, и...

после пак една!

Нахраних най-сетне

с ВИНО, жадната душа!

 

 

 

.   .   .

Ivaylo Atanassov

24.03.2006-г.  (02.15 h)

Senftenberg - Germany

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??