Старите легенди проповядват,
че виното не става на вода,
че истинската обич побеждава
и тежката раздяла, и смъртта!
И нашата любов като легенда
е жива и по винено горчи,
но точно по горчивите моменти
разбирам колко сладък си ми ти!
А ти си ми и виното, и хляба -
най-свидното и скъпото си ти!
Към тебе, зная, винаги съм бягала.
Нозете си до кърви израних
по пътя на мечтите да те гоня,
да стъпвам криво, в дупки и бодли.
Поспри за малко, чакай, обич моя,
по дланите оставил си следи.
Преплетените линии рисуват,
че заедно ще бъдем аз и ти,
че устните ни слети ще будуват –
от вино и от обич ще горчи!
© Мартина Василева Всички права запазени