27.02.2010 г., 13:09 ч.

Вино отлежало 

  Поезия » Хумористична
826 0 9

 

 

Като звездна хубавица,

хубавица млада,

тук, до дъхавата пица,

кана с вино ляга.

 

Вино руйно и червено

три години спало

и от бъчва в мойте вени

леко закипяло!

 

Чак до мозъчните клетки

стига, хала съща

и към двете ми съседки

погледа извръща.

 

Аз за тяхната им маса

каничка поръчвам -

с поразмътена нагласа,

от квартална кръчма,

 

да ме водят за ръчичка

те където искат ...

Пак Бодуровата Кичка

меден глас извисва!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??