21.04.2021 г., 8:07 ч.

Виновната 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
433 0 3

Виновната 🧙🏻‍♀️

 

Едно, две, три

Вещицата днес ще изгори

Четири, пет, шест

Трупа ще го изяде някой пес

Седем, осем, девет

Събра се градският съвет

 

Жестоки мъже със строги лица... 

Подписите им върху смъртни присъди 

Са им скъпи като първородни деца

 

Нажежени железа гордо носят в ръка 

В срам и ужас овагляват нейната душа

След като прогорят кожата ѝ тънка 

 

До припадък клетата жена бичуват. 

Докато не им повярва, че е греховна

С благородни усмивки те ще я линчуват

 

Ето че, дойде Часът на Страшния Съд 

Въжетата около крайниците се затягат

Тълпата жадува за разтапяща се плът

 

Едно, две, три

Кладата нетърпеливо гори

Четири, пет, шест 

Не е инквизицията, а ментален тест

Седем, осем, девет 

Атаката ще мине с малко късмет 

 

 

 

 

 

Това стихотворение е сравнение между две от най-жестоките според мен неща на света - менталните проблеми (паник атаките) и инквизицията или религиозните фанатици като цяло, налагащи извратен, лицемерен "морал"... И в двата случая жертвата е невинна и изпитва психическа и физическа агония. А демоните в главите ни са точно толкова безпощадни, колкото и инквизиторите... 

 

© Лора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??