11.12.2020 г., 7:07 ч.

Вирле 

  Поезия » Строги форми
507 1 3

Аз зная, този свят не ме разбира

и затова ме гледа твърде странно.

 

Какъвто съм, такъв съм - веселяк.

С надеждата се скитам по света.

Не съм изгубен, щом си имам знак

и с песен вдъхновена на уста,

и с вечно влюбената, звънка лира,

любимата си търся непрестанно.

 

Аз зная, този свят не ме разбира

и затова ме гледа твърде странно.

 

Отвъд горите, там, далече чак,

денят ме води леко. През нощта

сънувам сън и нищо, че е мрак -

и в него виждам светла любовта.

Зовящата й сила в мен не спира.

Любимата си търся още манно.

 

Аз зная, този свят не ме разбира

и затова ме гледа твърде странно.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??