12.11.2008 г., 7:21 ч.

Вироглаво 

  Поезия » Философска
588 0 24
Капки от сълзи рони трепетлика.
Облак от зори тъжно занаднича.
Листи ненакапали се молят,
вятъра да могат да прогонят.
 
И вълнообразна тишината
с глътка вино, някой я прокрадва,
наизскачват звезди на небето
и с люлка мамят оня момък от полето.
 
Запригласят му кавали сладкопойни,
запрегръщат го лудешки волно,
с приказка, на сено тъй уханна
и цъфнал кър, с оня момък на момата.
 
И надипля се в душите им свирнята,
връща детството им вироглаво,
сбрано в дядовата ръкавичка
и на ласка най-голяма заприличва...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??