23.10.2015 г., 12:32 ч.

Виртуална и реална 

  Поезия » Любовна
341 1 2

ВИРТУАЛНА И РЕАЛНА

 

Компютърът бе връзка между нас.
Чувства изразяваме с емотикони,
но как с картинки да опишеш страст
и как любов да изразиш със електрони?


Месеци, изпълнени с копнеж.
Щракаме по белите клавиши.
Аз и ти в един водовъртеж,
а нямаше картинки за въздишки.

 

Очаквахме несигурния час,
във който ще се срещнем виртуално,
но можеше ли твоят, моят глас
да замени прегръдката реална?

 

Не можеше. Но в тоз техничен свят
компютърът усети любовта ни.
Разбрахме, че пожари в нас горят
и тя реалност трябваше да стане.

 

Съпрузи сме сега. Реалността
понякога на виртуалност се опира.
А истинската мощ на любовта
е в туй, че пътища към нас намира.
21. 10. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??