4.04.2020 г., 17:50 ч.

Вирус 

  Поезия » Хумористична
626 0 0

И стана тя, каквато стана

По улиците никой не остана

В магазините тук-там човек за цвят

Боже, на къде отива този свят.

 

И дискотеките и те са празни

Само спомени от ресторанти  разни

Даже глобите за газовите  отмениха

И да не мърдаме от вкъщи ни вмениха.

 

На война, е като на война

Дори и депутатите ни тук са без вина

Врагът ни е невидим, без лице

А ние сме с вързани ръце.

 

Но има начин ний да го сразим

Да се опазим да се не заразим

С воля, дисциплина и кураж

Спасението от вируса не е мираж!

 

Трябва само в къщи да стоите

Ръцете да си миете и да не се боите

А утре пак на нашия балкон

Ще грейне слънце по закон.

 

И всичко ще си тръгне кат преди

И вирусът не ще ви веч вреди

Ще се прегръщаме без притеснение

И да правим работи в уединение.

 

Без страх, че някакъв си вирус

Дошъл е, който някъде от Сириус

Ни дебне за да ни докопа

И даже ни копай окопа.

 

И въздуха отново ще е мръсен

И пак ще има ресторанти

И вечерния ни час ще пак е късен

И пак ще има емигранти.

 

И генералът най- накрая ще реши

Ще каже „Може да излезеш ти”

Ще почнат луди  забавления

От скуката голяма избавления.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??