9.05.2014 г., 22:37 ч.

Висота 

  Поезия » Любовна
708 0 7

ВИСОТА

 

Сега така си ми необходима,

за мен си  толкова и важна специална,

ти с нищо земно си несъизмерима,

по-скоро феерична, но не реална.

 

Не, в този свят не е възможно да те има,

навярно виртуалната реалност е родила

в чип на свръхкомпютър немислима

жена, и тайнствена, и демонична, мила.

 

Създадена ли си - мечта на гений,

недосегаема като в компютърна игра,

наслагвана от милиарди образи и гени,

неземност, която с' земното се подигра.

 

Дори такава идеална, свръхдалечна,

сега и тук нуждая се от теб - ела,

не вярвам във любов пожизнена или пък вечна,

- нека бъдем с теб не само чувства - и тела.

 

Надявах се, надявам се, не ще се уморя,

мечтаех, мечтая още нощ и ден,

ако си измислена, а не реална, ще те сътворя,

ако тяло нямаш, ще те взема в мен.

 

Но в този  свят проклет да бъда  ще те има,

дори за всички да си някаква  мечта,

дори ако потрябва, нека от сърцето ми се взема,

но ще те има - тъй реална като обичта.

 

Ти толкова красива си, несъизмерима,

в сравнение със всяка земна висота,

съмнявам се дори дали художник някога ще има

в четката си  толкова талант за красота.

 

 

ЕТ МАЧИБО 2014

 

 

 

© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??