Чичо Киро магарé
от затънтено градче
чанта плетена си взе
и замина на море.
Там го прати лекар мустакат,
витамини да събира до откат.
Седем часа без чадър,
да се върне кат' бакър.
Витамини "Д" да събере,
че е бял, като рибé.
Чичо Киро не е будала,
мушна се в крайбрежна механа.
Там на биричка и цаца
седна със мома от Враца
и замести витамина "Д"
с морско пресничко мезе.
Нека слънце си пече,
да прахосва витамини.
Киро знае най - добре
и го прави от години.
Него някой да го учи?
Хайде, стига! Хайде де!
© Хари Спасов Всички права запазени