20.12.2018 г., 14:09 ч.

Витоша 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска, Оди и поеми
571 0 0

Горе над града се извисяваш

С бастунче си и със брада

Гледка красна ни даряваш

И със свойта висота ни даваш

Надежден път за бягство от града

 

Зиме си чудна снежна картина

Лете ти си най-красива

Прелестна цветна градина

Вятърът днес през Софя не мина

Газен облак те от назе скрива

 

Черний връх тъжен, самотен пее

Сал самотен над равнина

От смок, той висок синее

Плаче, че се никой не гордее

С таз красива Витоша планина

 

Погубихме те Витоша, жалко

Че не можеш да си ходиш

Ти не можеш, толкоз жалко

Да измъкнеш се дори замалко

Докато проблемът е в зародиш

© Ок ок Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??