13.08.2023 г., 12:41 ч.  

Виза към себе си 

  Поезия » Любовна
179 1 3

Гръдът ми отесня до пълен задух 

и вдишах абстинентно хоризонта, 

а взора към летището от "Младост" 

напомня ми с носталгия Торонто. 

Оглеждам се за стария си куфар, 

събирал ми живота неведнъж. 

Балона със илюзии се спука 

и филма ми е все един и същ... 

Подреждам се в големия багаж. 

(Бутикова предимно, суета.)

Понеже ме научи на миражи, 

аз вярвам на обувки и сака́... 

Изглаждам си любимите ми ризи, 

разделям се за сбогом в огледалото. 

Във джоба до сърцето ми е визата, 

а твоята любов - до терминала. 

Ще тръгвам, че обидно закъснях. 

Не искам през сълзи да е трогателно. 

Наистина е по-добре така. 

(Превръщам се във жлъчно прилагателно.)

Разбира се, където и да ида 

ще нося на гърба си всички тежести. 

Дали съм под небе или в колиба, 

ще търся моя дом във себе си... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

12.08.2023

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичко се случва вътре. А защо търсят спасението отвън ...
  • Домът в себе си е най-сигурния, а да е уютен пак от нас зависи.
  • Ще го намериш, щом имаш нужда от дом

    “ Във джоба до сърцето ми е визата,
    а твоята любов - до терминала. ”
Предложения
: ??:??