28.02.2010 г., 21:57 ч.

Влак, молитвеник и два чифта очила 

  Поезия
1169 0 6

Влак, молитвеник и два чифта очила

 

Пътувам във влака във събота

и наблюдавам земята и хората;

кой не успял да надвие умората;

кой се преражда от дъното.

 

И ето че виждам - надежда!? -

женица, облечена в черно;

не гледа навън, не поглежда;

молитва чете. Немодерно.

 

Отпива си глътка водичка;

към молитвите пак се обръща.

Да е искрено или привичка?

Да си тръгваш или да се връщаш?

 

Очила носи, виждам, жената.

Гара. Спиране. Бързане. Чакане.

А жената смени очилата

за молитви със други - за плакане.

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??