23.02.2019 г., 16:35 ч.

Влез на топло и свали страха 

  Поезия
594 1 2

 

Влез на топло. И свали страха!
Поседни за мъничко до мене.
Мислите изкарай до една -
Бог от теб полека да ги вземе…
Той ще ги изпита в Любовта –
най-безумната любов, на Кръста!
После ще ги върне без следа
от тъгата. Господ е възкръснал!
Ще ти сипя малко свобода - 
да усетиш устрем към Небето -
там те чака дом от светлина.
Не поклащай ропотно ръцете…
Смазаха те земните неща,
хорската тегоба те приведе…
Обедня безсмъртната душа,
а плътта е крайна и до време…

 

Влез на топло и свали страха…
Поседни за мъничко до мене…

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??