9.09.2011 г., 0:05 ч.

Влюбен залез 

  Поезия » Любовна
929 0 14

Малко тъжен и много добър,

този залез бездомно се лута.

Има облаци вместо чадър,

може ден да смени за минута.

 

Но ни дава подслон през нощта

и намята ни тихо със здрача.

Чуй, под тъжния блус на студа

този залез в душата ми плаче.

 

Запленихме го двама с очи

той прогони, за жалост съня ни.

И притихнал, едва призори

се унесе... с най-живите спомени.

 

Не погина, удавен в сълзи,

а щуря в две трапчинки усмихнати.

Днес, когато навън завали

го рисувам във моите стихове.

 

Той ме гледа със твойте очи

и ме следва, когато те диря.

Много нежен и малко ревнив,

този залез света ни събира.

 

         

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??