12.08.2018 г., 22:47 ч.

Влюбена рапсодия... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
809 3 5

Влюбена рапсодия...

 

Знам, далечен

остров си,

но щом и ти вървиш

към мен...

тъй както и аз

вървя към теб;

знам не сме тъй

далеч един другиго...

 

Сърцата ни в едно

несломимо

копнеят, сливат се...

молят се,

рисуват,

мечтаят,

полетели в небесата...

стигнали земята,

някой ден

да се сбъднат...

 

Какво значение

има?
ако утрото

иска да боли!

Днес и само днес...

може би ще живея...

Била сам там,

където

птичките не летят...

и където не пеят,

там където

сърцето мълчи...

Днес, днес копнея,

копнея да живея!

Днес ще мечтая

и ще обичам!

Утрото няма

да наранявам!

 

Днес живея!

Днес мечтая!

Любовта е този миг!

Бъдещето

ще отсъства иначе,

ще замълчи...

там където бях имаше

неизбежна пропаст...

сега избирам от нея

несломима да излизам...

 

Сега е от значение!

Знам утрото, утрото

ще ни прегърне...

нежно и щедро

както майка своето дете...

Днес е денят

да живеем!

Денят да рисуваме!
Да мечтаем!

Да нарисуваме

всеки един миг...

истински, сбъдващ се...

Любовта, любовта!

Любовта е този миг!
утре може да е късно...


Да сътворим

магията!

Да сътворим

живота си!

Несломимо

да полетим!

Въпреки страховете!

Въпреки болките!

Въпреки товарите!

Като децата, които

заедно с птичките

политат!...

 

Утрото няма

да е мълчание!

Сърцето

ще пее днес!

Утрото няма

да е мълчание!

Пианото,

което свири...

сега в сърцето ни,

моя мечта...

утре ще композира отново

свободата,

смелостта,

влюбена в живота рапсодия!

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??