24.01.2023 г., 22:29 ч.

Влюбеният януари 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
515 1 3

“…аз зная, януари е коварен и сигурно отглежда пеперуди.“ Бахри

 

Този тих януари на болник ми прилича,

ходи с дрехите стари и тежи му теглича.

Ветровете свободни из полята се гонят,

но проплакват самотно между голите клони.

 

Този тих януари нощем сълзи преглъща,

няма хъс да стовари сняг над хора и къщи.

Вижда, краят му идва, а и зимата крее,

шепне скришом молитви тя коси да развее.

 

Да е пак януари със замръзнали вежди,

онзи див януари, който хали отглежда,

който преспи прескача и е як за двамина,

ала падне ли здрача се запива с дружина.

 

Този тих януари ми се струва различен,

болест ли го попари или с бяло кокиче

пролетта го накичи и сърцето му светна.

На любов ми прилича, на любов безответна.

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, момичета!❤️
  • Много ми хареса този Януари.
    Поздравявам те!
  • Ех, Нинка, наистина излиза, че януари е безнадеждно влюбен в пролетта! Много ти е хубаво стихчето! 💖
Предложения
: ??:??