21.08.2011 г., 0:14 ч.

Влюбено небе 

  Поезия » Любовна
686 0 7

Подари си надежда,

открадни си мечта.

Виж, небето прилича

на влюбен вълшебник,

който иска за мен,

точно тук и сега

да направи с любов

нещо много неземно.

 

То за теб е съперник

и малко ревнува,

но за мен е готово

от любов да гори.

Знам, че рядко ще видиш

небе как се влюбва,

затова си поискай

водопад от мечти.

 

Пожелай си да бъда

твое нежно събуждане

и при теб ще пристигна

с морски дъх на вълни.

В най- красивото утро

до теб ще се сгуша

а в очите ми луда

любов ще струи.

 

В топла нощ две звезди

ще са страстни зеници,

като въглени живи

по теб ще горят.

А небето с дъга

ще обагри ресниците,

твоят път две очи

ще огряват в нощта.

 

Пожелай си любов,

щом небето е влюбено.

Ще вали под сатен

от красиви мечти.

Знам, такова небе

да забравиш  е трудно,

него виждаш, когато

ти шепна с очи.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??