5.06.2024 г., 22:15 ч.  

Кривото огледало 

  Поезия » Философска
165 3 12

Богата ли съм? Никой ме не пита.

Нали не съм родена като крал

с наследство тежко и най-вярна свита,

там някъде… по Френско, що живял.

 

Затуй, на думите ще си заложа,

дано със лекота ги понесеш,

и римите небрежни,  мили Боже,

не са за теб разлагаща се леш.

 

Известна да съм, хич не ми отива.

Нито пък скала като гранит,

а само огледало, малко криво,

но влюбено в словата, не във бит.

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??