16.06.2010 г., 23:45 ч.

Вместо приказка 

  Поезия » Любовна
657 0 7

Днес забравих да се подстрижа,
а са доверчиви косите ми.
Исках да изплета от тях риза
за момчето, което обичам.


Забравих? Не, не помислих
как в косите се пропилява
животът, бавно разлистен
от онова, да кажем, начало.

От изтънели, объркани нишки
ще мога ли обич да свия...
Ще се подстрижа скришно...

... С косите ще го завия.

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??