23.09.2011 г., 0:32 ч.

Внучката 

  Поезия » Друга
644 0 2

                Внучката

 

Дойде си внучката… едва познах

детенцето от преди две години.

Пораснала, забравила езика.

Забравила най-близките роднини…

 

Говори странно бързо, със акцент.

Прегръщам я и тръпки ме полазват.

Едва разбирам в първия момент,

че нещичко на български разказва.

 

За седмица ще си припомни пак

роднините и родната ни къща.

Но щом си иде, ще се чуди как

към баба си с любов да се обръща…

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??