16.02.2024 г., 14:30 ч.

Воинът Дракон 

  Поезия » За деца
189 2 6

Панда съм и съм отроче

на Гъсока с ресторант,

после Угуей ме посочи* 

и откри във мен талант.

 

Каза: "Ти си Воинът Дракон,

трябва да спасиш Китай!"

ала аз съм просто лаком 

и кунгфу не зная май.

 

Със Великата Петорка

скоро щом се съюзих,

аз във всяка тренировка

чинно се изпотроших.

 

Шифу често ме притиска

и от мен го беше срам,

да ме вкара в пътя иска,

но за пътя бях "голям".

 

После той намери схема

с тренировки и храна,

ме накара да приема

Драконовската съдба.

 

Тъй заслужих своят свитък,

а чрез него осъзнах,

че съм Воин, не добитък

и изгубих своят страх.

 

Победих Тайланг във битка,

долината ни спасих

и със стълбите към храма

някакси се примирих...

 

През животът от тогава

в приключения безспир,

срещам почести и слава

търсейки Душевен мир.

 

 

*У-гуей(две срички)

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За героите любими от анимационни филми! »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??