3.12.2008 г., 7:32 ч.

Война 

  Поезия » Друга
546 0 2
Срещат се мечове в битка,
гърди посрещат меч стоманен.
А калта е лепкава и плитка.
Лъжовна е победата, смъртта е хладна.

Ваша майка, воини, е съдбата.
Вчера пихте всички дружно вино.
Днес търсите друг другиму отплата,
в главите ви е само вик "рани го!".

Рани другаря, брата си рани!
Че той стои ей там, отсреща.
Нашите редици, ти недей срами!
Истината е във меча! И не се подвеждай!

***

Безмилостна война на вопли,
на мечове, на студ, на кръв.
Пийте, Богове! От наште жили топли!
Пийте! Курбан от хора, жива стръв!

Не крий се, Аресе, познах те!
Ти сееш и сечеш с една ръка.
Богата жътва, а?
Я, виж! Там е Андромаха...
Виж я!
Тя помаха...
Вечната... Опечалената... Жена.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??