22.06.2020 г., 21:17 ч.

Вопли в небесата, писъци в душата 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
792 1 0

 

Паднал ти крещиш,
стенеш на колене,
викът ти как ехти,
достига той небе червено,
и как боли, ах как боли,
пустиня мъртва, суха,
около теб и в теб дори,
нещо страшно се напука,
и как жестоко то гори...


Кръвта кипи и изпарява,
вените подуват се и те,
а небесата полудяват,
поемат и изсмукват я от теб...
И ти крещиш и те крещят,
там далеч, изгубени души,
вопли в небесата, как кънтят,
пурпурът пропуква се, вали...


И ти пищиш и те пищят,
сам на туй забравено поле,
но те протягат се, крадат
душата ти за вечното небе...

 

Николай Цветинов (Meddle), 2010

Между Демони и Божества (XVIII)

© Николай Цветинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??