30.07.2007 г., 14:17 ч.

Врагове 

  Поезия
1276 0 3
Във миг изчезва всичко -
и обич, и мъка, и нощта.
До мен застава черен чичко
и ми показва пътя към смъртта.

Но кой е този мъж,
се питам аз сега.
"Недей ме пита, а ела и дръж
във сините окови любовта"

О, нима любов и смърт
са две сестри,
които са така красиви
и нежни, и грижливи.

"Недей залъгва се, момиче,
та те са врагове.
Едната е с очите на кокиче,
а на другата са зверове.

Едната е със топли думи,
а другата със режещи слова.
Едната знае що е радост,
а другата я залива гордостта"

Но коя ли е добрата,
коя ли е врага?!
На тази нежната името и е Смъртта,
а на зверската е Любовта!

© Джу Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??