10.01.2008 г., 1:35 ч.

Врана и Лисана 

  Поезия » За деца
2698 0 11

Врана и Лисана

 

Врана, както си летяла,

бучка сиренце съзряла.

Кацнала тя на дръвце

сладко да го изяде.

Кума Лиса я видяла.

Под дървото тихо спряла,

после вдигнала глава -

занареждала така:

"Здравей, Вранке, хубавице,

ненагледна ми сестрице.

Най-красивите пера

имат твоите крила!"

Вранка слушала, мълчала.

Сиренцето си държала.

Но Лисана продължила,

с нови ласки я дарила:

"А вълшебният ти глас

слушам винаги в захлас.

Мила Вранке, я попей,

мъката ми поразсей."

Враната не издържала.

Без да мисли, тя запяла.

Сиренцето изтървала.

Кума Лиса го...

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??