7.02.2018 г., 22:53 ч.

Време е 

  Поезия » Гражданска
558 2 1

От Габрово към Сливен,
от Ямбол към Разград,
народът ще се вдигне.
Търпи ли се от глад?

 

Силистра, Видин, Плевен,
Монтана, Пловдив, Лом,
на кой му е потребен
студен и празен дом?

 

В Дупница и Перник,
В Русе, Варна, Сопот,
вече са на мерник,
бучи от бесен ропот.

 

В Търново, Калофер,
София, Пирдоп,
също недоволства
българският роб.

 

Търпението свърши.
Народът, дълго чака.
Време е, всички мърши
да хвърлиме от влака.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом народа мълчи, значи не е толкова гладен, може още да търпи. Забравил си Асеновград .
    А като че ли мършите карат влака! Трябва да им намерим по-добри заместници, пък не останаха читави машинисти. Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??