8.02.2014 г., 21:52 ч.

Времето 

  Поезия
451 0 4

За чакащия времето е бавно.

За радостния е позорно кратко.

А за  повърхностния е забавно.

Тук всъщност няма никаква загадка...

 

Да, нерешителният времето приспива

и все не му достигат два-три мига,

в които любовта от вик по-жива

си тръгва и при някой друг пристига.

 

 Мъдрецът мисли си, че е безкрайно,

 изтичащото като пясък от фуния

 и няма нищо сигурно и трайно,

 и прах по вятъра сме всъщност ние.

 

Глупакът пък не знае що е време,

не се вълнува, щедро го пилее.                  

На непукиста никак не му дреме.

Страхливият да го цени не смее.

 

Обичащият в шепа си го скрива.

То обло камъче е, малко, речно.

В легло от спомен нежно го завива.

За него само времето е вечно.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??