10.08.2014 г., 19:08 ч.  

Времето е спряло 

  Поезия
498 0 1

Вече не работя,

будилник не звъни.

Сутрин не посрещам

първите лъчи.

 

Времето е спряло,

някак не върви.

А животът продължава,

неусетно си лети.

 

Розата цъфти…

но после прецъфтява.

На нея аз приличам

животът отминава.

 

Времето е спряло,

листенцата събирам.

Къде сега в живота

радост да намирам.

 

Навън сега е лято,

слънцето пече.

Поточе ромонливо

някъде тече…

 

 

 

 

 

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • а уж пак е пролет и пак е зелено наоколо
    и стъпките чувам
    на живота край мене изплъзващ се...

    Лилия... прегръщам те..
Предложения
: ??:??