17.01.2020 г., 20:47 ч.

Времето лети 

  Поезия » Гражданска
431 1 0

Времето лети

 

Живейте хора! Не губете време

в скандали и ненужни крамоли!

Защото знайте-никому не дреме

зле ли сте? Къде ли ви боли?

 

Секундите се нижат в броеница,

животът се превръща в шепа прах!

Гледайте във своята паница,

яростта лекувайте със смях!

 

Бог различни хората създаде

за да има във света баланс.

От едни е взел, на други даде,

трети цял живот живеят в транс.

 

Животът през пръстите изтича

докат се обърнеш си умрял!

Всеки бърза, всеки нейде тича.

Всъщност за какво ли е живял?

 

Къщи, вили, скъпи лимузини,

купища във банките пари

все едно ще кара сто години!

Колко ще са Господ ще реши!

 

Да не губим време във сандали,

в дребни свади и във крамоли!

Да не правим сметки взели-дали!

Времето не спира, а лети!

 

17.01.2020 г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??