26.02.2009 г., 16:15 ч.

Времето минава 

  Поезия » Друга
921 0 3
Не искам живота си да променя,
този ми е хубав - като в рай,
ям, пия и свободно живея,
живея в моя роден край.

Този мирис, този вятър,
този квартал, тази къща
и след много, много време
ще си остане все съща.

Дядо Мраз ще радва децата,
ще минават есента и пролетта,
а времето ще посреща вечно
старостта, а изпраща младостта.

Аз вярвам в чудеса
и искам това чудо,
може би не трябва така
и всичко това да е лудо.

Времето ще мине бързо,
като една секунда,
а аз, може би за последно,
ще спечеля рунда.

Да се върна не мога,
времето не ми позволява,
защото то е като влака -
само пристига и минава.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е! Времето минава толкова неусетно.........Хареса ми!И ми навя топли спомени за вкъщи! БЛАГОДАРЯ!

    Емануела
  • Така е....Лети....времето....
    Поздрав и прегръдка!!!
  • Поздрави! Времето просто лети...! Затова живей!
Предложения
: ??:??