3.04.2017 г., 21:46 ч.

Все още 

  Поезия » Бели стихове, Друга
752 0 3

От

всички форми на възмездие

за себе си една избрах –

не се превръщам никога във жертва,

макар от подвизите да изпитвам страх.

Все още

нося кръста си към своята Голгота

и Виа Долорозата си извървявам сам,

с небрежната походка на щурец,

поел към своя звезден храм,

с една - едничка мисъл –

да служа на Човека в мен,

и нищо нечовешко в мен не плаче,

защото звярът ми не е роден.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

* на Галя и Калин

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??