Apr 3, 2017, 9:46 PM

Все още 

  Poetry » White poetry, Other
742 0 3

От

всички форми на възмездие

за себе си една избрах –

не се превръщам никога във жертва,

макар от подвизите да изпитвам страх.

Все още

нося кръста си към своята Голгота

и Виа Долорозата си извървявам сам,

с небрежната походка на щурец,

поел към своя звезден храм,

с една - едничка мисъл –

да служа на Човека в мен,

и нищо нечовешко в мен не плаче,

защото звярът ми не е роден.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

* на Галя и Калин

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??