18.10.2006 г., 23:19 ч.

Все още не преминала 

  Поезия
743 0 15
Все още не преминала през прага
на зимата, която предвещава  студ...
опъва бръчките, изглеждам по-млада
и трън във завистливите очи... на пук.
Все още във душата първа пролет е,
и пролетите в мен са като песен.
Усмивката ми казва: - Топло лято е! 
A  календарът с прът ми сочи - есен.
Сезоните минават все през мене,
а аз през тях, за кой ли път...
Момичето бушува в мен, а дреме
жената в своя  цветен кръстопът.
И аз ще остарея със всичките години,
забравени на прага ми... ожаднях,
и пия от мечтите си най-чисти пориви...
но сещам зимата... дали не остарях?
 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??