1.07.2008 г., 16:42 ч.

Всеки лъч 

  Поезия
534 0 7

Щурците подлудяваха нощта.

 

 

 

Вятърът дращеше изгорялата кожа.

 

 

 

Улични лампи дразнеха сетивата.

 

 

 

Всеки лъч, попаднал в зеницата

 

 

 

будеше призрак на носталгия.

 

 

 

Всеки лъч заслепяваше една звезда.

 

 

 

Вплиташе се и засияваше в косата,

 

 

 

на морски спомен нежно ухаеща.

 

 

 

Със своята депресивна баналност града

 

 

убиваше с всеки лъч откраднат миг на любовта.

 

 

© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??