Рисувам с пръсти
минути синя топлина,
отлитаща със вятъра
към единствената ми
далечна мисъл...
И се слива хоризонтът
с есента,
когато птиците си тръгват
и заспиват уморени
зад разкъсаните щрихи
на нощта.
Достигам
все по-често
висини от пориви
и амплитуди нежност,
където цялата моя
метрична пулсация
се превръща в море
от мечтания...
© Геновева Христова Всички права запазени
да плуваш в него
да покориш тия води ;}