ВСЕКИДНЕВИЕ
Омръзна ми от кръстопътища и прелези
без бариери, правила и светофари.
Много ми станаха вече незаслужените белези
и пещите, в които всекидневно ме изгарят.
Аз просто с любов си замесвам земната питка
от изгреви, билки и песни на птици.
Живея тревожно, без пост и молитви
и не чакам награди, нито пък милост.
© Ангел Веселинов Всички права запазени