11.01.2007 г., 12:28 ч.

Вселена 

  Поезия
886 0 3

Ти  беше винаги център

в нашата малка вселена.

Аз  в периферията някъде,

ще се чувствах до край отчуждена. 

 

Ти  беше  дървото разумно,

вкоренено дълбоко в земята.

Аз водата, която се плиска

и измива праха от стъклата.

 

Когато оттатък се срещнем -

сигурно не ще се познаем.

Душите ни бяха  различни

и не се сляха до края.

© Станка Парушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??