6.11.2023 г., 12:00 ч.

Всичката Божия Любов 

  Поезия
339 3 4

ВСИЧКАТА БОЖИЯ ЛЮБОВ

 

… време ми е вече да изчезна – нейде си! – из по-добрия свят,

да летя в космическата бездна, дето всеки ще ми бъде брат,

дето и светулката в гората ще ми слита в шепата – сестра! –

искам – Добротата ми е свята! – в своята душа да побера,

писна ми в света, реден от Бога, срещна ли човек, да виждам вълк,

 

не можах – и с никого не мога! – даже за секунда да съм зъл,

всекиму да дам коричка хлебец, туй ми е мечтата от дете! –

аз превалям своя звезден хребет – и се свличам бавно към стоте.

Щом над мене сенчицата птича отлети от мен вовек веков,

мили хора! – аз ще ви обичам с всичката си Божия Любов!

 

30 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??