28.01.2016 г., 13:45 ч.

Всичко е менте! 

  Поезия » Гражданска
365 1 5

Всичко е менте, менте, любима:

сиренето, кашкавала, хляб

и суджука, който тази зима

на балкона виснали сме пак.

 

Млякото ни кисело – десетки

видове у супера, на рафт –

ни предлагат с новите винетки,

е забъркано с млеко на прах.

 

Плодове от други континенти

в ситуация ме вкарват – пат,

зеленчуци с ГМО-та – менти,

вместо сипкав български домат.

 

Вафлите и шоколада евтин –

в опаковки лъскави – пред нас,

кеф ти кренвирши със соя, кеф ти

авокадо, боти, ананас.

 

Пуйките за Коледа – Бразилски,

за Великден – вносни пак яйца.

Сърбаме със сълзи крокодилски

от шкембето с Щатските чревца.

 

Май не ни остава нищо друго –

всичко е от дявола лукав!

Мажа раните с Родопско чудо

и си лягам в топлия чаршаф.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гледай да имаш някой истински човек до теб, то ментетата се преживяват !
  • Чудесно стихотворение!
  • Не той, Белла, не той - лиричният му герой го заявява.
    Христов, нали е така?
  • Щом младите го харесват, няма какво да добавя.
  • Много ми харесаха последните два стиха, особено последния. Нека има кой да ни топли чаршафите! Другото - дяволска работа.Цялото стихотворение ми допадна.
Предложения
: ??:??