24.08.2016 г., 0:01 ч.

Всичко е суета 

  Поезия
1450 0 4

В гърдите ми, докато въздух има,

дорде очите ми съзират красота.

Ще бъде лято всяка зима,

а всичко друго, знам, е суета.


 

Мечтая ли и звънък глас извивам,

докато живина отпивам от света.

Дорде усмихната до теб заспивам,

ще бъде всичко друго суета.

 

Не, нямам нужда от ракети,

на мен ми трябва на живота сладостта.

Тогава ще строя сама планети

а всичко друго ще е суета.

 

Копнежът мой ще се роди,

ще ме целуне нежно младостта.

А мама тихи думи ще реди,

останалото е нелепа суета.

 

Пари не искам, духом съм богата,

а светлината нося я в гръдта.

Когато ме обгърне ведрината,

ще бъде всяка болка суета.

 

Не се страхувам аз да падна,

щом в нов простор ще полетя.

Ако споделяш ти страстта ми жадна,

със мен впусни се в тази суета,

 

наречена живот от някого -

за мен е на измамата солта.

Но ще живея и ще нося тягата

пък нека всичко друго е лъжа.

© Петя Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??