7.12.2016 г., 14:37 ч.

Всичко ни е наред 

  Поезия » Епиграми
673 1 2

Валят градушки, снегове, порои...
От какво да се опазиш по-напред!?

Попитай българин и ще ти каже:

"Всичко ни е наред!"


Валят сметки: ток, вода и парно..
Коя да платиш по-напред!?

Попитай българин и ще ти каже:
"Всичко ни е наред!"

 

Валят новини: лъжи, убийства, кражби...

Коя да чуеш по-напред!?

Попитай българин и ще ти каже:
"Всичко ни е наред!"

 

Валят кризи, апокалипсиси, фалити...

От кое да се отчаеш по-напред!?
Попитай българин и ще ти каже:
"Всичко ни е наред!"


Но, ако накрая изумен попиташ:

"Тогава защо България не е напред!?"

Попитай българин и ще ти каже:
"Защото всичко ни е наред!"...

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??