30.09.2016 г., 16:42 ч.

Всяка изречена дума може да бъде последна 

  Поезия » Друга
262 0 0

Всяка изречена дума може да бъде последна,

но дали ще е на нежност богата, или ще е бедна?

Дали ще е изпразнена от смисъл, куха,

или ще е пълна с поезия, която гали слуха?

Дали ще е лишена от собствен цвят,

или ще разкрива цял един свят?

Дали ще разтапя на зимата мраза

или ще вледенява с усойна омраза?

Дали ще остави след себе си пътека,

дали ще се помни и след сто века?

Зависи само дали всеки път си готов

да изричаш думи пълни с любов.

Зависи само дали всеки път осъзнаваш,

че сетния си миг още не познаваш

и трябва за него да имаш дума последна,

която над тленното да бъде победна.

Която да те надживее и след теб да гори,

да говори за душата ти и чрез тишината дори..

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??