12.04.2018 г., 1:00 ч.  

Всяка нишка обтегната 

  Поезия » Друга
425 0 0

Всяка нишка обтегната

макара от болки

е косъм по кожата

настръхнала, жегната,

стъпват я женски богомолки.

 

Всеки дъх помръкващ блян

от секнати стонове

е писък на банши в ушите,

изтекъл катран,

хапят го зелени смокове.

 

Всеки трънен венец

окова, перде на очите

е поклон пред страха анархичен,

кървав прашец,

жилят ги смъртоносно осите.

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??