11.06.2012 г., 13:07 ч.

Втора цигулка 

  Поезия » Гражданска
642 0 4

Аз вечно ще свиря втора цигулка -

мелодия тъжна от творец непознат,

нощта ще е тиха и малка светулка,

ще броди нехайно по нотите пак.

 

Ще свиря фалшиво, лъкът ми ще стене,

а странните звуци ще будят града

и камък ще хвърлят отново по мене,

понечил да стряскам на мечтите съня.

 

В небето ще гледам, с дъжда ще поспоря

и струни ще вият една по една,

в миг вятърът злобно врата ще затвори,

все тъй недоволен от мойта свирня.

 

Ще свиря без време, звездите ще плачат

до мрачното утро в концерта открит,

сълзи ще избърша, те много ли значат?

С мечтите танцувахме и вече сме квит!

© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??