16.06.2024 г., 10:17 ч.

Втора употреба 

  Поезия » Друга
101 1 2

В страната има бедни и богати,

тъй както в целия останал свят.

Един купува яхти и палати,

а други за чорбица се редят.

 

Добре, че появи се нова мода –

продават дрехите на килограм.

Не носи вече кърпено народът,

купува облеклото си от там.

 

Наричат ни „страна на секънд хенда“,

ала защо обижда ни това?

Нали избрахме пак във парламента

омръзнали на всички ни лица.

 

Затуй и аз, макар и на години,

поовехтял, но инак като нов,

предлагам се в обяви, по витрини

и да ме купи някой, съм готов.

 

Реалността мечтата ми погреба,

че няма купувачи, за беда.

Неподходящ за втора употреба,

артикул залежаващ съм сега.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??